Κορυφώθηκε η τουρκική αλητεία στο Αιγαίο- Μπαράζ παραβιάσεων και παρενοχλήσεων στα Ίμια

Ξεπέρασε κάθε όριο η αλητεία της Άγκυρας και του παρανοϊκού χασάπη Ερντογάν.

Η Ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και οι αναμνήσεις από την συντριβή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,έχουν προκαλέσει αμόκ στον φανατικό νεοθωμανό τούρκο διακτάτορα.

Την ώρα που τα αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας πετούσαν απ᾽άκρη σ᾽ άκρη σε όλη την Ελλάδα, αποδίδοντας τιμή στου ήρωες της  Ελληνικής Επανάσταση ςτου 1821, τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε μπαράζ υπερπτήσεων, πάνω από ελληνικά νησιά ακόμη και στον Έβρο, κατεβαίνοντας μάλιστα σε υψόμετρο ακόμη και 1.000 μέτρων.

Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, όπου βρίσκονταν ελληνικά μαχητικά. Στις 11.56 ζεύγος τουρκικών f-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο, στα 14.000 πόδια. Στις 12.05 στο δυτικό άκρο της Λέσβου σε υψόμετρο μόλις χιλίων μέτρων. Στις 12.25 άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από Φαρμακονήσι στα 10.000 πόδια, στις 12.28 πάνω από Λειψούς στα 7.400 πόδια, στις 12.53 και 12.55 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες σε υψόμετρο 25.000 ποδών.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνονται αερομαχίες και εμπλοκές από ελληνικά οπλισμένα μαχητικά, τα οποία καταδίωξαν τους εισβολείς.
Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε στα Ίμια , σκάφος με τον υφυπουργό Στεφανή

Οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να τραβήξουν το σκοινί της έντασης στα άκρα. Χθες το απόγευμα, τη στιγμή που ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής επέβαινε σε σκάφος του Λιμενικού, τουρκική ακταιωρός, επεχείρησε να προσεγγίσει το σκάφος και να το παρενοχλήσει, στα Ίμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, ο κ. Στεφανής πήγαινε από την Καλόλιμνο στην Ψέριμο, στο πλαίσιο περιοδείας σε 15 νησιά, όπου το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων φυλάει Θερμοπύλες, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τη στιγμή που με το σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο επέβαινε, περνούσε από τα Ίμια, ακταιωρός της ακτοφυλακής της Τουρκίας, επεχείρησε να τον πλησιάσει. Η αντίδραση από ελληνικής πλευράς ήταν άμεση, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν επιπλέον ελληνικές δυνάμεις.
Σχολιάστε