Κορονοϊός: Πρώτες σε κρούσματα στον κόσμο οι ΗΠΑ ξεπέρασαν και την Κίνα – 81.896

Άσχημες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού,  στις ΗΠΑ όπου σε μια ημέρα καταφράφηκαν 13.785 νέα κρούσματα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 81.896.

Η Κίνα που μέχρι σήμερα ήταν η πρώτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων έχει 81.285 αλλά πλέον οι ρυθμοί εμφάνισης νέων είναι σχεδόν μηδενικοί.

Επιπλέον 150 νεκροί προστέθηκαν στην λίστα των θυμάτων του covid19 στις ΗΠΑ , με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.177.

Σε νέα Γουχάν κινδυνεύει να μετατραπεί η Νέα Υόρκη.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και έχουν καταγραφεί πάνω από 37.000 κρούσματα και 385 νεκροί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης Κουόμο, συνολικά 5.327 άνθρωποι νοσηλεύονται, 1.290 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με  έρευνα την οποία επικαλέστηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έδειξε ότι οι ασθενείς είναι κυρίως ηλικίας 18 έως 49 ετών.

Εφιαλτικά σενάρια βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν τις ΗΠΑ, χώρα που απαριθμεί 327 εκατομμύρια πολίτες. Για τους ειδικούς, εκτός από τη Νέα Υόρκη, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

 
Σχολιάστε