OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 49 νεκροί και 82 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Συνολικά 1.314 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 7 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 49.

Από τα θύματα 37 είναι άνδρες και 12 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και σε ποσοστό 96% είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 56  νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.212.Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική.

85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 68 άνδρες και 17 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 57% έχουν υποκείμενα νοσήματα. 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

52 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 16.732  διαγνωστικά τεστ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των κρουσμάτων είναι και 20 μέλη πληρώματος κρουζιερόπλοιου. Το σύνολο του προσωπικού ελέγχθηκε και συνολικά 383 άτομα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Προχωράμε σε μια σειρά μέτρων σε περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Συγκεκριμένα τίθεται σε καραντίνα το δημοτικό διαμέρισμα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 20.000 μμ μέχρι την 14η Απριλίου. Επίσης σε πέντε δήμους επιβάλλονται  επιπλέον περιοριστικά μέτρα μετακίνησης. Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Μύκης και Ξάνθης. Στους δήμους αυτούς για 14 ημέρες απαγορεύεται η μετακίνηση από της 20.00 μμ έως της 08.00πμ καθημερινά. Επίσης αίρονται οι κατηγορίες Β4, Β5, Β6.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice