Κορονοϊός: 43 νεκροί και 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Συνολικά 1.212 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 5 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 43.

Από τα θύματα 32 είναι άνδρες και 11 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη και σε ποσοστό 90% είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 56  νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.212.Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική.

72 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 58 άνδρες και 14 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενα νοσήματα. 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

52 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 15.151  διαγνωστικά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας  έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στον εμβολιασμό των παιδιών έως 2 έτη, ειδικά για τα πρώτης προτεραιότητας εμβόλια, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί αυτή την περίοδο, για να μην επιβαρυνθεί το σύστημα από νέες ασθένειες. Πρότεινε να γίνουν πολυδύναμα εμβόλια για να αποφευχθούν οι συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο. Το παιδί θα πρέπει να συνοδεύει μόνο ένας γονέας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι λόγω της επιβάρυνσης σε κρούσματα της Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκε στη μονάδα Πτολεμαϊδα 5 της ΔΕΗ να ανασταλούν οι εργασίες  του εργοταξίου για 30 ημέρες, καθώς και όλες οι μονάδες στην περιοχή θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των εργαζομένων.

Ο  κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές. Έχουν διενεργηθεί 4.697 έλεγχοι και βρέθηκαν 22 παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες.

Επίσης ανέφερε ότι:«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό.Δεν θα πάμε στα χωριά μας , δεν θα πάμε στις εκκλησίες , δεν θα σουβλίσουμε τον οβελία. Μένουμε στο σπίτι για να γιορτάσουμε το Πάσχα του χρόνου όλοι μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μένουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στα χωριά». 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, είπε ο κ.Χαρδαλιάς.
Σχολιάστε