Κορονοϊός: 22 νεκροί και 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-821 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα ,2 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 22.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 78  νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 821.

134 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας, εκ των οποίων οι 53 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειοψηφία των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα και μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

36 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο καθηγηής Τσιόδρας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μεγάλη  εκθετική αύξηση κρουσμάτων της επιδημίας στη χώρα μας και τόνισε επίσης ότι: «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στο νομό Ξάνθης

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Μύκης στην Ξάνθη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε την δημοτική ενότητα Εχίνου Μύκης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τέθηκε σε κατ οίκο περιορισμός όλος ο πληθυσμός της. Η απόφαση έχει ισχύ από σήμερα μέχρι της 7 Απριλίου, οπότε θα επανεξεταστεί.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχει πρόβλημα με αυξητική τάση κρουσμάτων στην περιοχή και κρίθηκε αναγκαία η λήψη έκτακτων μέτρων. Για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος ενισχύθηκε σε δυναμικό το νοσοκομείο της άνθης.
Σχολιάστε