Χουλιγκανική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα Μεστά Χίου – Έσπαγαν και αποκαλούσαν τους κατοίκους Τουρκόσπορους

Επίθεση των ΜΑΤ σε πολίτες και λιμενικούς – Τους αποκαλούσαν  Τουρκόσπορους και Τουρκονήσια 

Με χουλιγκάνικη μέθοδο αποχώρησαν από τη Χίο στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχε στείλει η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της Τρίτης, σε μία προσπάθεια επιβολής του σχεδιασμού της για τη δημιουργία υπερδομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος.

Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδωσαν την τελευταία τους παράσταση, κινούμενοι εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.

Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

 

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης έκλεινε η κάμερα του «π» κατέγραψε τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες προπηλάκισαν ακόμη και άνδρες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν την αποχώρησή των αστυνομικών.

Κύριε Χρυσοχοϊδη και κύριε Αρχηγέ της ΕΛΑΣ … Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, ντροπιάζουν το Σώμα που έχει δώσει εξετάσεις στην υπηρεσία των πολιτών. Αυτός είναι μηχανισμός ανεξέλεγκτων που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και παραβιάζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.  ΕΔΕ και απόταξη…. 

Πηγή πληροφοριών politischios.gr
Σχολιάστε