Θα θερμανθεί η Μεσόγειος απειλεί ο Ερντογάν- Νέες παραβιάσεις του FIR Αθηνών

Εριστικός και προκλητικός για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  έστειλε απειλητικό μήνυμα ότι στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξουν «θερμότερες» εξελίξεις» όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Σε ενημερωτική συνεδρίαση των βουλευτών του ανέφερε για την κατάσταση που διαμορφώνεται ότι  «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο». Η δήλωση του κινείται σταθερά στην επιθετική γραμμή που ακολουθεί σε διμερές και διεθνές επίπεδο, προαναγγέλλοντας μελλοντικές εξελίξεις αν δεν ικανοποιηθούν οι ορέξεις του.

Την ίδια ώρα νέες παραβιάσεις και υπερπτήσεις  τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Εθνικό εναέριο χώρο καταγράφηκαν και σήμερα. Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 22.000 πόδια, στις 11 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

 
Σχολιάστε