Συρία: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στην επαρχία Ιντλίμπ- Διευρύνονται οι απώλειες

Τουρκία – Συρία: Διευρύνονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού στη Συρία. Ακόμη ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην επαρχία Ιντλίμπ, μετά από βομβαρδισμό των συριακών δυνάμεων. 

Πρόκειται για έναν στρατιώτη, που ήταν μηχανικός αρμάτων μάχης και έγινε ο 16ος Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε στα εδάφη της Συρίας μέσα στον Φεβρουάριο. Η Τουρκία έχει προχωρήσει στην αποστολή χιλιάδων στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, νοτίως των συνόρων της με την Συρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική επιχείρηση ανακατάληψης εδαφών που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, στις περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από εννέα χρόνια πολεμικής διαμάχης.

Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, 22 άμαχοι είναι νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στην πόλη Χάρεμ:

Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν από επιδρομές «πιθανώς ρωσικών» αεροσκαφών με στόχο μια αγορά στην πόλη Χάρεμ στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Χάρεμ, στα σύνορα με την Τουρκία, τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, βασική συνιστώσα της οποίας είναι το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Η πόλη βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από τζιχαντιστές.

Παράλληλα, σημειώνεται πως μέσα σε μια εβδομάδα βομβαρδίστηκαν επτά νοσοκομεία:

Ένα νοσοκομείο μπήκε στο στόχαστρο αεροπορικών βομβαρδισμών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, το έβδομο που πλήττεται μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από τις αεροπορικές επιχειρήσεις.  Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, αεροπορικοί βομβαρδισμοί που αποδίδονται στη ρωσική αεροπορία, έπληξαν ένα νοσοκομείο στην κοινότητα Χας, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Το νοσοκομείο αυτό ήταν το τελευταίο που λειτουργούσε ακόμη στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ, πρόσθεσε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε ένα μέρος του τοίχου να έχει καταρρεύσει στην αίθουσα των ιατρικών εξετάσεων και συντρίμμια έπεσαν πάνω σε ένα κρεβάτι και σε ιατρικά μηχανήματα.

Πηγή pagenews
Σχολιάστε