Σχέδιο κατάληψης των νησιών του Β. Αιγαίου με δυνάμεις των ΜΑΤ – Πολεμικό κλίμα

Σε επιχείρηση κατάληψης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλλουν την κατασκευή  των νέων κλειστών δομών, προχώρησε η κυβέρνηση.

Αναχώρησε για το Βορειοανατολικό Αιγαίο το πλοίο Εξπρές Πήγασος  μεταφέροντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  που αποτελούνται από μεγάλο αριθμό διμοιριών των μονάδων καταστολής καθώς και οχήματα εκτόξευσης νερού.

Το δρομολόγιο του πλοίου όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου  δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ κανονικά ήταν εκτός δρομολογίου λόγω βλάβης. Η συντονιστική επιτροπή αγώνα έχει ήδη ενημερωθεί και έχει αποκλείσει τις εισόδους στα σημεία πρόσβασης της Καράβας.

Πιθανόν το πλοίο να προσεγγίσει πρώτα το λιμάνι των Μεστών και έπειτα τη Λέσβο.

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά όπου οι τοπικές κοινωνίες έχουν ξεσηκωθεί και προσπαθούν να αποτρέψουν την γκετοποίηση  τους. Η σύγκρουση πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων θα ήταν εγκληματική σε μια εθνική στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι εθνικές προεκτάσεις είναι πάνω από τον οποιοδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό που αδυνατεί να αφουγκραστεί την κοινωνία σε Λέσβο , Χίο και Σάμο και προχωράει σε μονομερείς πράξεις.

Χίος: Ένταση στα Μεστά μεταξύ πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από τις 11:30 το βράδυ στο λιμάνι των Μεστών της Χίου και δεν επιτρέπουν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.
Αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε γυναικόπαιδα. Πρωτοφανής αγριότητα κατά ανυπεράσπιστων κατοίκων.  «Έξω αλήτες από τα νησιά μας» φώναζαν οι κάτοικοι.

Επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Λιμένα Μεστών λίγο πριν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος.Οι κάτοικοι και οι αιρετοί κατάφεραν να περιορίσουν τη δύναμη των ΜΑΤ στο ανατολικό τμήμα του Λιμένα με την κρίση να εκτονώνεται προς το παρόν.
Λέσβος: πολεμικό κλίμα για να αποτραπεί η προσέγγιση των μεταφερόμενων δυνάμεων της ΕΛΑΣ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Οι ντουντούκες γυρνούν στις γειτονιές της Μυτιλήνης καλώντας κόσμο να κατέβει στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Πάνω από 1500 κάτοικοι βρίσκονται στην Καράβα 

Ο Δήμαρχος  Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε: «Διαβολόρεμα τώρα. Στην Καράβα περισσότεροι.Οι καμπάνες χτυπάνε σε όλα τα χωριά. Πως τα καταφέρατε έτσι;»

Πηγή πληροφοριών lesvosnews.net, politischios.gr

 
Σχολιάστε