OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΠΟΕΔΗΝ: Αισχροκέρδεια στην προμήθεια χειρουργικών μασκών σε νοσοκομεία, με αυξήσεις 300% λόγω γρίπης

Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται….

Πάρτι αισχροκέρδειας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ ότι έχει στηθεί από τις ιδιωτικές εταιρίες στην προμήθεια των  χειρουργικών μασκών, καταγγέλλοντας ότι η τιμή τους έχει αυξηθεί κατά 300%. Οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες την έξαρση της εποχιακής γρίπης αλλά και τον νέο κορονοϊό. βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Έλλειψη μασκών προφασίζονται οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού και τη γρίπη που είναι σε έξαρση», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%»,  ξεκαθαρίζοντας  ότι αναφέρεται στα νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις. Όπως σημειώνει, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στη “μαύρη αγορά”. Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, «τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μία αγόραζαν 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της,  η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, κάνοντας την αρνητική πρόβλεψη ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό, σίγουρα, όμως, και για την εποχική γρίπη».

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice