Οργανωμένα επεισόδια σε ΚΥΤ Μόριας και ΒΙ.ΑΛ Χίου – Ύποπτα παιχνίδια

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η παρουσία χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά αποτελεί ωρολογιακή βόμβα ή καλύτερα το μακρύ χέρι του τρομοκράτη Ερντογάν στη χώρα μας. Κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα και να μας τρομοκρατήσουν.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν πριν λίγο στο ΚΥΤ της Μοριας μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περιπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντα τους από το ΚΥΤ της Μοριας με σκοπό να φτάσουν Μυτιλήνη και η αστυνομία προσπαθεί να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή να υπάρχει γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥ Τ της Μοριας.

Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από την Μορια για την Μυτιλήνη με την αστυνομία αρχικά να ξαφνιάζεται και να μην μπορεί να τους σταματήσει.

Τελικά διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο νησί τους σταμάτησαν  λίγο μετα τον καταυλισμό του Καρα Τεπε και επιστρέφουν στο ΚΥΤ Μόριας.

Την ίδια ώρα επεισόδια έχουμε και στην ΒΙΑΛ της Χίου και όπως φαίνεται όλο αυτό είναι οργανωμένο μετα και το άνοιγμα τον συνόρων χτες αργά την νύχτα.

Συγκεκριμένα μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ομάδα Σομαλών μετά τη συμπλοκή προχώρησε σε κάψιμο σκηνών των Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων ενώ άμεση υπήρξε και η παρέμβαση της Π.Υ. Χίου που επιχείρησε με 1 όχημα και δύο άνδρες.

ΜΚΟ και εθνομηδενιστές κατευθύνουν τα γεγονότα …..περιφέρονται στα νησιά και κινούν τα νήματα

Πηγή πληροφοριών  lesvospost -politischios
Σχολιάστε