Κορονοϊός: Πανικός στην Ιταλία αδειάζουν τα ράφια των Super Market (vid)

Πανικός επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ιταλία μετά την αλματώδη έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού , που επέφερε τον θάνατο σε τέσσερα άτομα και μέχρι τώρα καταγράφηκαν 157 κρούσματα. Οι εικόνες από τα super market των ιταλικών πόλεων είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν την αγωνία και την ανησυχία των Ιταλών.

Η κυβέρνηση Κόντε έχει προχωρήσει σε άμεσα μέτρα , θέτοντας την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: «κίτρινο» το Μιλάνο και «κόκκινη» μια περιοχή με 50.000 κατοίκους με την ιταλική μητρόπολη να μοιάζει με πόλη – φάντασμα.

Στο Πιε Μόντε, την Τεριέστη, τις ορεινές περιοχές των Άλπεων και την Αιμίλια Ρομάνα, σχεδόν σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιταλία, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου.

Τις πόρτες τους έκλεισαν όλα τα μεγάλα μουσεία, όπως και ο μητροπολιτικός ναός Duomo στο Μιλάνο καθώς και το κτίριο της La Skala Di Milano. Όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες έχουν αναβληθεί όπως και το σύνολο σχεδόν των αθλητικών συναντήσεων παντός είδους. Πολλές ιταλικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσωρινή διακοπή εργασιών για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού.

«Θύμα» και το καρναβάλι της Βενετίας 

Ο δήμαρχος της Βενετίας την Κυριακή το απόγευμα ανακοίνωσε  την διακοπή όλων των εκδηλώσεων για το φημισμένο καρναβάλι της πόλης. Το μέτρο ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι νόσησαν δύο άτομα στην πόλη της Βενετίας αλλά και ότι εμφανίστηκαν κρούσματα και σε άλλες κοινότητες του ιταλικού Βορρά.
Σχολιάστε