Η γη του Σιδηρoκάστρου Σερρών αγκάλιασε τον Ήρωα Γεώργιο Κατσάνη

Η Ελλάδα τιμά τους ήρωες της  και ο Γεώργιος Κατσάνης ανήκει στο Πάνθεον των Ηρώων του Ελληνισμού.

Μετά από 46 χρόνια ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κατσάνης, Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 21 Ιουλίου 1974 από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στην περιοχή του κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα, επέστρεψε στην Μονάδα του, η οποία εδρεύει στο Στρατόπεδο που φέρει πλέον τιμητικά το όνομά του, στην περιοχή της Ρεντίνας. Από χθες τα οστά του Ήρωα καταδρομέα αναπαύονται στην γενέτειρα του, στη γη του Σιδηρόκαστρου Σερρών.

Τα οστά του πεσόντα Γεώργιου Κατσάνη, εντοπίστηκαν την περίοδο 2017, σε ομαδικό τάφο, μαζί με τα οστά επτά άλλων πεσόντων, στην περιοχή Αγίου Ιλαρίωνα- Πέλλα-Πάϊς μέσα από το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).

Σε μια συγκινητική τελετή με την παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών αποδόθηκαν όλες οι πρέπουσες τιμές, σε μια Ηρωική μορφή. Η οικογένεια του Ήρωα Γεωργίου Κατσάνη, οι δύο θυγατέρες του Αγγελική και Ευανθία αλλά και πλήθος κόσμου συνόδευσαν στην κατοικία του το παλικάρι που έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας στα κυπριακά εδάφη, απέναντι στον τούρκο εισβολέα.

«Παραδίδουμε στην οικογένεια, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνισμό, με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης, συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, τα ιερά οστά του Ήρωα, Γεώργιου Κατσάνη, που πότισε με το αίμα και την αδιαμφισβήτητη θυσία του τα χώματα του Πενταδακτύλου», ανέφερε στην ομιλία του ο Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου.

Και κατέληξε:«ένα ολόκληρο έθνος υποκλίνεται με ευγνωμοσύνη και σεβασμό στη θυσία του, αναγνωρίζοντας και εκθειάζοντας το μεγαλείο των ηθικών αξιών που τον διέκριναν, καθώς και τον αδιαμφισβήτητο ηρωισμό του».

 

Καταδρομείς απέδωσαν τιμές στον μεγάλο ήρωα Καταδρομέα Γεώργιο Κατσάνη.
Σχολιάστε