OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η αποχώρηση των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο,μετά την οργή των κατοίκων

Μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια και την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο , που οδήγησε σε καταστάσεις πολεμικής σύρραξης με άμεσο κίνδυνο να εξελιχθεί σε τραγωδία οι αστυνομικές δυνάμεις αποχωρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ). Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιβιβάστηκαν  από τη Μυτιλήνη στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αττική και το ίδιο πλοίο γύρω στις 12 το μεσημέρι θα καταπλεύσει  στη Χίο για να παραλάβει και τις αντίστοιχες δυνάμεις.

https://youtu.be/-bB4E_4dp60

Για 48 ώρες οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν την μήνη των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο και αναγκάστηκαν κακήν κακώς να αποχωρήσουν. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δυνάμεις καταστολής να μην μπορούν να συγκρατήσουν την οργή των πολιτών. Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί όσοι παίρνουν αποφάσεις επί χάρτου.

Αυτό που λένε πηγές είναι ότι υπήρχε σαφής εικόνα της έκρυθμης κατάστασης στα νησιά και της εξάντλησης των ανοχών τους, η οποία είχε μεταφερθεί ακόμη και από επίσημα χείλη αλλά φαίνεται ότι κάποιοι επιτελικοί δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται με αποτέλεσμα να εκθέσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Η συστηματική αγνόηση των αυτοδιοικητικών στα νησιά οδήγησε σε γκάφα ολκής.

Ούτε αυτά που ακούγονται περί μπαχαλάκηδων ευσταθούν. Στις κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο συμμετείχαν απλοί πολίτες.  Οι μπαχαλάκηδες δεν φοράνε ράσα , δεν κρατάνε ελληνικές σημαίες και δεν τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. Ούτε θεωρούνται μπαχαλάκηδες περιφερειάρχης και δήμαρχοι εκλεγμένοι από το κυβερνών κόμμα. Αν κάποιοι προσπαθούν πολιτικά να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτό δεν αφορά τους Λέσβιους και τους Χιώτες. Αφορά το πολιτικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice