Τουρκία: Στους 29 οι νεκροί, μάχη για τον απεγκλωβισμό δίνουν τα συνεργεία διάσωσης

Στους 29  νεκρούς έφτασε ο τραγικός  απολογισμός ,1.07ο οι τραυματίες. Αγώνας από τα συνεργεία διάσωσης, για τους εγκλωβισμένους. 45 άτομα μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί. 

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές που δημιούργησε ο  ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της  κλίμακας Ρίχτερ,  σημειώθηκε χθες στις 20.55 στην Ανατολική  Τουρκία με  το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται 33 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ελαζίγκ με το εστιακό βάθος να είναι στα 10 χιλιόμετρα. Έχουν καταγρφαφεί πάνω από 400 μετασεισμοί , από 2,7 έως 5,4 Ρίχτερ.

Δραματικές στιγμές εκτιλύσονται στην περιοχή που χτύπησε ο φονικός σεισμός , με κτήρια να έχουν καταρρεύσει και άνθρωποι να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε τόνους από ερείπια και μπάζα.

Τα συνεργεία διάσωσης δίνουν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν όσους έχουν καταπλακωθεί και μόλις κάποιος πολίτης βγαίνει στο φως οι κάτοικοι ξεσπούν σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

Μεταξύ των απεγκλωβισμένων είναι παιδιά, ηλικιωμένοι και μια έγκυος γυναίκα.

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται έντονη και δυσχεραίνει το έργο των διασωστικών ομάδων. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, γύρω στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελαζίγ.

Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
Σχολιάστε