Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Υψηλή απειλή ο κορονοϊός

«Υψηλό» χαρακτήρισε το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διορθώνοντας την εκτίμησή του που μέχρι σήμερα στις αναφορές του έγραφε «μέτριο» εξαιτίας ενός «λάθους στη διατύπωση».

Συγκεκριμένα, έως σήμερα, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο». Όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού με έδρα τη Γενεύη: «Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση».

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε έξι εκθέσεις από την έναρξη της κρίσης και από την τρίτη, που δημοσίευσε την 23η Ιανουαρίου, προχωρούσε σε μια εκτίμηση του κινδύνου.

Στην έκτη έκθεση σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, που δημοσίευσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο ΠΟΥ διόρθωσε την ανάλυσή του, επιβεβαιώνοντας ότι «η εκτίμησή του σχετικά με τον κίνδυνο (…) δεν έχει αλλάξει (…): πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και υψηλός σε διεθνές επίπεδο».
«Επρόκειτο για ένα λάθος στη διατύπωση στις εκθέσεις της 23ης, 24ης και 25ης Ιανουαρίου, το οποίο διορθώσαμε» εξήγησε στο AFP η εκπρόσωπος Τύπου.

Η διόρθωση αυτή δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν θεωρεί πως η επιδημία συνιστά μια «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εύρους».
Σχολιάστε