Μεταναστευτικό: 22 Γενάρη,Γενική απεργία και συλλαλητήρια σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται για την πρώτη μέρα της Γενικής Απεργίας σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι τοπικές κοινωνίες «βράζουν» από αγανάκτηση για αυτό το δράμα και την υποβάθμιση, που βιώνουν την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο 22-23/01/20 θα νεκρώσουν τα πάντα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο καθώς θα κλείσουν υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας αλλά και τα καταστήματα όλων των Δήμων του Β. Αιγαίου.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση ώστε να δούμε αν θα έχουμε κλείσιμο σχολείων αλλά και συμβολικό αποκλεισμό στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ταυτόχρονα την ίδια ώρα σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην Μυτιλήνη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στις 12 το μεσημέρι και όχι στην πλατεία Σαπφούς όπως γίνεται συνήθως

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 2η ημέρα της Γενικής Απεργίας, αντιπροσωπεία αιρετών αποτελούμενη από Δημάρχους και Περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών.’

Νεότερη Ενημέρωση – Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου αποφασίστηκε η Γενική Απεργία των νησιών του Βορείου Αιγαίου 

Γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Λέσβο, σήμερα συνεδριάζει το Επιμελητήριο και αναμένεται η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ώστε να κλείσουν εκείνη τη μέρα και οι επιχειρήσεις. Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

Πηγή lesvospost.com
Σχολιάστε