Ένα χρόνο από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

20 Ιανουαρίου 2019, όταν η λαϊκή κυριαρχία καταργήθηκε για λογαριασμό συμφερόντων 

20 Ιανουαρίου 2019. Η πλατεία Συντάγματος κατακλύζεται από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες που απαιτούν να μην κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου  σε μια κίνηση πραξικοπηματική προχωρά,  αδιαφορώντας για την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Στήνονται επεισόδια από ακροδεξιά στοιχεία και πνίγεται η συγκέντρωση στα χημικά. Παιδιά και ηλικιωμένοι γίνονται στόχος των δυνάμεων καταστολής. Μητροπολίτες και μοναχοί «βομβαρδίζονται με χημικά και κροτίδες. Η συγκέντρωση διαλύεται με την χρήση ανεξέλεγκτης βίας.

 

Το κοινοβούλιο την επομένη κυρώνει την Συμφωνία της Ντροπής , εν μέσω καταγγελιών ακόμη και για χρηματισμό βουλευτών. Η αντιπολίτευση δεν συγκρούεται και επιλέγει το ρόλο του παρατηρητή , εκφράζοντας μόνο την διαφωνία της. Ο ΠτΔ υπογράφει την παράνομη και εθνικά ταπεινωτική απόφαση, της μειοψηφίας δεσμεύοντας τον ελληνικό λαό.

Ένα χρόνο μετά, η προδοτική συμφωνία όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα , όπως ισχυρίζονταν οι αρχιτέκτονες της, αλλά συσσώρευσε εθνικά δεινά, δίνοντας την εικόνα μιας υποτακτικής χώρας , στις επιταγές του διεθνούς παράγοντα. Η θρασύτητα της τουρκικής πλευράς και η επιθετικότητα της τροφοδοτήθηκε από αυτή την ενδοτική εξωτερική πολιτική και την διπλωματία της  συναλλαγής.
Σχολιάστε