Εικόνες από την διαδικασία εκτόξευσης των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τις καταστροφές στη βάση Ain al-Assad,στο Ιράκ

Η Ιρανική Τηλεόραση παρουσίασε σε βίντεο , που θύμιζε υπερπαραγωγή πολεμικής ταινίας , τις προετοιμασίες για την εκτόξευση των πυραύλων που έπληξαν αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ τα ξημερώματα της Τετάρτης και την διαδικασία εκτόξευσης.

Ο σκηνοθέτης «κινείται» με την κάμερα μέσα στα μεγάλα ιρανικά σιλό και «στέκεται» στους Ιρανούς που προετοιμάζουν τους πυραύλους, τοποθετώντας τις κεφαλές για την εκτόξευση, με στόχο τα αμερικανικά στρατεύματα. Το βίντεο προφανώς στοχεύει να ανεβάσει το ηθικό των Ιρανών και να στείλει μηνύματα για την πολεμική ετοιμότητα της Τεχεράνης.

Ένα ακόμη βίντεο ήρθε στην δημοσιότητα που αποτυπώνει τις επιπτώσεις που είχαν στις στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, οι βομβαρδισμοί της Τεχεράνης. Οι δορυφορικές εικόνες  που δημοσιεύθηκαν από το Planet Labs Inc. δείχνουν τις πέντε περιοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές στη βάση Ain al-Assad, η οποία χτυπήθηκε από 10 βαλλιστικούς πυραύλους.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο , δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός, παρά τις εκτεταμένες καταστροφές.
Σχολιάστε