Έδωσαν 12.000 ευρώ, για μια πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Αγροτικής Ανάπτυξης- Τι απαντά το ΥΠΑΑΤ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι δαπανήθηκαν  12.000 ευρώ, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία επικαλείται έγγραφο με τη σχετική δαπάνη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η κ. Τελιγιορίδου με ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει το «επιτελικό κράτος εν δράσει» και όπως σημειώνει «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!!»

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στα social media, με καταιγισμό σχολίων στο Twitter.

 

Τι απαντά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην καταγγελία

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στοίχισε 12.000 ευρώ, έδωσαν πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι εν λόγω κύκλοι επεσήμαναν πως «δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική».

«Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα», τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».
Σχολιάστε