Βολές Αραβικού Συνδέσμου κατά Ερντογάν: «Προκλητική η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, θα διώξουμε τον Fayez al-Sarraj»

Ο αντιπρόεδρος του Αραβικού κοινοβουλίου, Saad al-Jamal ,που είναι όργανο του Αραβικού Συνδέσμου, καταδίκασε με ένταση την Συμφωνία Ερντογάν-Fayez al-Sarraj.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, καθώς οι ισχυρότερες χώρες του Αραβικού κόσμου αντιδρούν στα σχέδια του Τούρκου Προέδρου και εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην Συμφωνία Άγκυρας- Τρίπολης.

Ο Saad al-Jamal δήλωσε πως αυτή η συμφωνία αποτελεί την ύψιστη προδοσία για τον λαό της Λιβύης, καθώς Ερντογάν και Fayez al-Sarraj υπέγραψαν και στρατιωτικό σύμφωνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί ο πόλεμος στη χώρα, ενώ θα δώσει νέα δύναμη στους τρομοκράτες. Αυτό θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της Λιβύης.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του ,πως στην επόμενη συνεδρίαση του Αραβικού κοινοβουλίου, θα συζητηθεί ο τρόπος που θα πρέπει να απομακρυνθεί ο Fayez al-Sarraj. Η ελληνική πλευρά έχει μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την θέση του Αραβικού κόσμου και να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις προκείμενου να εμποδιστούν τα σχέδια του Ερντογάν.
Σχολιάστε