Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν Μητσοτάκης- Ερντογάν, μετά από αίτημα της Άγκυρας

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, σε μια χρονική στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Στη σκιά της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης και του τελεσίγραφου της ελληνικής πλευράς , αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλαίσιο της συνάντησης και αν η τουρκική πλευρά συνεχίσει απρόσκοπτα στην πολιτική της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, δεδομένου ότι οι πιέσεις σε διεθνές επίπεδο για την πολιτική της , έχουν ενταθεί.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Σχολιάστε