Μαξίμου αδειάζει Πεντάγωνο – Συνεχίζονται κανονικά οι συζητήσεις με την Άγκυρα

Με εσωτερικό «άδειασμα» εξελίχθηκε το Ελληνοτουρκικό σήριαλ , μιας και το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται να διαψεύσει τις διαρροές που διοχετεύθηκαν νωρίτερα μέσω το Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΠΕ,  από το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας.

Νωρίτερα πηγές του Πενταγώνου είχαν διαρρεύσει, ότι με  πρωτοβουλία των Αθηνών  “παγώνουν” μέχρι νεωτέρας οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σε στρατιωτικό επίπεδο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ  οι ίδιες πηγές,ανέφεραν ότι  πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας, την συμφωνία με την Λιβυή  και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Πριν από λίγο όμως σε αντίθεση με τα όσα είχα διαρρεύσει στο ΑΠΕ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθάρισαν ότι ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία θα συνεχιστεί κανονικά. Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσα στον Δεκέμβριο.

Σε μια κρίσιμη περίοδο τέτοιες αστοχίες προφανώς δεν βοηθούν και δεν δείχνουν κράτος συγκροτημένο που βαδίζει βάση εθνικού σχεδίου. Ότι εν μέσω της κρίσης με την τουρκική επιθετικότητα να βρίσκεται στο ζενίθ, λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο γεγονός , με το στρατιωτικό Υπουργείο να είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής , δημιουργεί ερωτηματικά , την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Ήδη το γεγονός έχει προκαλέσει όπως αναμενόταν την αντίδραση της αντιπολίτευσης  με τον ΣΥΡΙΖΑ  να σχολιάζει: «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης¨.
Σχολιάστε