OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Αίγυπτος απορρίπτει τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας

Ηχηρό χαστούκι στην τουρκική επεκτατική πολιτική από την Αίγυπτο, που απορρίπτει χωρίς περιστροφές την ενέργεια συμφωνίας με την Λιβυή, την οποία χαρακτηρίζει ως άμεση απειλή για την χώρα.

Τα μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ Σάρατζ, καταδικάζουν ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άααλ και μέλη του Σώματος.

«Η Αίγυπτος  απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής και πρόσθεσε ότι «Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν».

Και καταλήγει ο κ. Άμπντελ Άαλ: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice