Ερντογάν και Τσαβούσογλου απειλούν ακόμη και με πόλεμο- Στέλνουν την συμφωνία στον ΟΗΕ

Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, το δίδυμο Ερντογάν- Τσαβούσογλου 

Αμετακίνητος και προκλητικός παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν στο ζήτημα του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψε με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορά τους, «παραβιάζοντας»  τα κυριαρχικά δικαιώματα που έχουν τα ελληνικά νησιά στις θαλάσσιες ζώνες. Δεν διστάζουν μάλιστα να απειλούν ευθέως με πολεμικές επιχειρήσεις, όσους εναντιωθούν στα σχέδια της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τη συμφωνία και σε μια κίνηση εντυπωσιασμού τη στέλνει στον ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως  σκανδαλώδη την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη από τη χώρα.

Επιπλέον μετά την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης , το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως και κατέστη έτσι νόμος του τουρκικού κράτους.

Την ίδια ώρα, ευθείες απειλές εκτοξεύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,Μελβούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας πως εάν χρειαστεί η Τουρκία να προστατεύσει τα πλοία της στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά.

 
Σχολιάστε