Απειλεί και πάλι την Ευρώπη ο παράφρων Σουλτάνος της Άγκυρας με το μεταναστευτικό

Δεν έχουν σταματημό οι προκλήσεις και οι απειλές προς την Ευρώπη, του Προέδρου  της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ,  με «οπλοστάσιο»  το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο Σουλτάνος, ενώ είναι να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη να σταματήσει τις απειλές, καθώς η Άγκυρα διαθέτει τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες- μετανάστες , οι οποίοι θα μπορούσαν να της προκαλέσουν ασφυξία.

“Ευρώπη, μάθε ότι η Τουρκία δεν είναι σαν τις χώρες που γνωρίζεις. Τώρα είναι μια χώρα που κάθεται στο τραπέζι μαζί σας. Δεν μας δεσμεύει τίποτα επειδή βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και θέλουμε να το μάθετε κι αυτό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τερματιστούν ανά πάσα στιγμή. Μάθετε καλά πώς να συμπεριφέρεστε στην Τουρκία που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τέσσερα εκατ. πρόσφυγες. Ξανασκεφτείτε καλά τη συμπεριφορά σας απέναντι στην Τουρκία που κρατά στις φυλακές της τόσους τζιχαντιστές και που ελέγχει άλλους τόσους στις φυλακές της Συρίας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σουλτάνος , με έπαρση.

Για τον επαναπατρισμό των τζιχανιστών, που ξεκίνησε η Τουρκία, τόνισε: “Ήδη τους στέλνουμε και θα συνεχίσουμε. Μην τολμάτε να μας απειλείτε γιατί δεν δίνουμε σημασία”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην  Κύπρο , αφήνοντας πάλι υπονοούμενα για νέες επιθετικές ενέργειες λέγοντας: “Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες σε περιοχές εκτός ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε”.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr, sigmalive.com
Σχολιάστε