Χρυσοχοίδης: «20.000 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρονται άμεσα στην ενδοχώρα»

20.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν άμεσα από τα νησιά στην ενδοχώρα και θα διανεμηθούν σε όλους τους δήμους της χώρας.  Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου .Αυτό ξεκαθάρισε  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιεί και επισπεύδει τη διαδικασία παροχής ασύλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι θα μεταφερθούν θα είναι τόσο πρόσφυγες όσο και μετανάστες και κυρίως θα είναι οικογένειες. Η κατανομή σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα γίνει σχεδόν σε όλους τους δήμους της ηπειρωτικής χώρας με τους 10.000 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ενώ οι υπόλοιποι 10.000 σε ανοικτούς χώρους με στοιχειώδεις υποδομές όπως παροχή νερού και ρεύματος και ύπαρξη αποχετευτικού συστήματος.  Ακόμη έγινε ειδική αναφορά και σε βιομηχανικές περιοχές στις οποίες, όπως είπε  θα τοποθετηθούν τολς.
Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν πλήρως οι νησιωτικές περιοχές, στις οποίες η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο,με τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.Σχολιάστε