OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χρυσοχοίδης: “20.000 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρονται άμεσα στην ενδοχώρα”

20.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν άμεσα από τα νησιά στην ενδοχώρα και θα διανεμηθούν σε όλους τους δήμους της χώρας.  Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου .Αυτό ξεκαθάρισε  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιεί και επισπεύδει τη διαδικασία παροχής ασύλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι θα μεταφερθούν θα είναι τόσο πρόσφυγες όσο και μετανάστες και κυρίως θα είναι οικογένειες. Η κατανομή σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα γίνει σχεδόν σε όλους τους δήμους της ηπειρωτικής χώρας με τους 10.000 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ενώ οι υπόλοιποι 10.000 σε ανοικτούς χώρους με στοιχειώδεις υποδομές όπως παροχή νερού και ρεύματος και ύπαρξη αποχετευτικού συστήματος.  Ακόμη έγινε ειδική αναφορά και σε βιομηχανικές περιοχές στις οποίες, όπως είπε  θα τοποθετηθούν τολς.
Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν πλήρως οι νησιωτικές περιοχές, στις οποίες η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο,με τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice