Βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό οι Τούρκοι, αναφέρουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Η επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά των Κούρδων ξεκίνησε με στόχους τον άμαχο πληθυσμό.

Κατοικημένες περιοχές στα βορειοανατολικά της Συρίας βομβαρδίζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, προκαλώντας τεράστιο πανικό μεταξύ των πολιτών, όπως υποστηρίζουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

«Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικημένων περιοχών», αναφέρει ο εκπρόσωπος Tύπου των SDF Μουσταφά Μπαλί στο Twitter.

Στο μεταξύ, κρατικά ΜΜΕ της Συρίας και ένας αξιωματούχος των Κούρδων έκαναν γνωστό ότι τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στα βορειοανατολικά της Συρίας στο Τελ Αμπιάντ, το Ρας αλ Άιν, το Καμισλί και το Άιν Ίσα,   και ανέφεραν πως υπάρχουν πληροφορίες  για θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

 

Επιπλέον, οι SDF ζήτησαν από τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού να ορίσουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι SDF έδειξαν καλή πίστη στη συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία για έναν μηχανισμό ασφαλείας. Αυτό άφησε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους» τονίζουν.

Σύμφωνα με πηγή από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, τουρκικά πυροβόλα Χόβιτσερ άρχισαν να πλήττουν βάσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και αποθήκες με πυρομαχικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχολιάστε