OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συμφωνία φιάσκο-Εκεχειρία 120 ωρών να φύγουν οι Κούρδοι, παραμένει ο εισβολέας Ερντογάν στη Συρία

Συμφωνία στην Άγκυρα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας  που ταυτίζεται με τις επιδιώξεις του εισβολέα Ερντογάν. Εκδιώκονται η Κούρδοι από τις περιοχές τους , με το πρόσχημα της προστασίας τους και εδραιώνεται  ο εισβολέας ο οποίος αναίμακτα και χωρίς απώλειες κέρδισε τον αρχικό του στόχο. Νίκη για τον μακελάρη Ερντογάν, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ζητά σκληρά μέτρα και τον τερματισμό της εισβολής.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια εκεχειρία διάρκειας πέντε ημερών στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG.Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.
Με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για “σπουδαία νέα που προκύπτουν από την Τουρκία”, έπειτα από τις συνομιλίες Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως “εκατομμύρια ζωές θα σωθούν”.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Τουρκία “πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση” που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν.

Την ίδια ώρα επικρατεί αναβρασμός στην Αμερικανική Γερουσία , όπου γερουσιαστές κατηγορούν ευθέως τον Τράμπ για παταγώδη αποτυχία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι :”Με την συμφωνία νομιμοποιούμε την εισβολή της Τουρκίας!
” Αυτό είναι ουσιαστικά οι ΗΠΑ που επικύρωση αυτό που έκανε η Τουρκία και τους επιτρέπει να παράρτημα ένα τμήμα της Συρίας και να εκτοπίσει τον κουρδικό πληθυσμό. Αυτό ήθελε η Τουρκία και αυτό που φως το πράσινο πράσινο. Πιστεύω ότι ένας λόγος που η Τουρκία συμφώνησε σε αυτό είναι επειδή οι Κούρδοι έχουν αντισταθεί περισσότερο και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν προς τα νότια. Εάν δεν επιβάλει κυρώσεις τότε η Τουρκία κερδίζει πολύ.”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Μελβούτ Τσαβούσογλου με μια έπαρση νικητή ξεκαθάρισε ότι  “Αυτό δεν είναι κατάπαυση του πυρός. Θα σταματήσουμε την επιχείρηση για 120 ώρες, για να φύγουν οι τρομοκράτες, θα σταματήσουμε την επιχείρηση μόνο εάν οι συνθήκες μας γίνουν… μια ασφαλής ζώνη ” θα πρέπει να δημιουργηθεί σε περίπου 20 μίλια ανατολικά του  ποταμού Ευφράτη στα σύνορα του Ιράκ “.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice