OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Ρας αλ Αίν- Αντιστέκονται σθεναρά οι Κουρδικές Δυνάμεις

Τρίτη ημέρα της εισβολής στη  Συρία και σκληρές συγκρούσεις διεξάγονται μεταξύ του τουρκικού στρατού και των SDF (Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων) στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, ενώ εξελίσσετε σε θρίλερ η κατάληψη της σημαντικής πόλης Ρας αλ Αΐν.


Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αντάρτες της Συρίας που δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν τον έλεγχο του κέντρου πόλης Ρας αλ Αϊν (Σέρε Κανίγιε) και τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ4.

Διαψέυδουν κατηγορηματικά την κατάληψη της Ρας αλ Αΐν  οι  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αξιωματούχος  δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην συριακή πόλη, η οποία βπμβαρδίστηκε σφοδρά από το τουρκικό πυροβολικό και για λόγους πολεμικής τακτικής υποχώρησαν από περιφερειακές γειτονιές της πόλης.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης και ότι οι δυνάμεις των SDF έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση και διεξάγονται σκληρές μάχες.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα θύματα μεταξύ των αμάχων, όπου τα θύματα ανέρχονται σε  30, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ακόμα περισσότεροι δυσκολεύονται στο να βρουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, βασικά είδη διατροφής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική Αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, Reuters, Πηγή φωτό: Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice