Πορείες στο κέντρο της Αθήνας από ΠΟΕ-ΟΤΑ και φοιτητές- Ένταση έξω από τη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε  έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ  όταν μέλη της επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Βουλή.

Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας μπήκε μετά από συνεννοήσεις στη Βουλή, στοχεύοντας σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Νωρίτερα, περίπου 2.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, τοποθετώντας ένα φέρετρο μπροστά από τα ρολά.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί κινητοποιήσεις ενάντια στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων σε ιδιώτες.

Μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου και για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

 
Σχολιάστε