OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Πούτιν καλεί Ερντογάν στη Μόσχα, υπό το φως της επίσκεψης Πενς-Πομπέο στην Άγκυρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  συνεχίζοντας στο κλίμα καλής συνεργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν απεύθυνε πρόσκληση να βρεθεί στη Μόσχα  «εντός των προσεχών ημερών», ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ το Κρεμλίνο.

Η κίνηση αυτή της ρωσικής πλευράς , έρχεται ακριβώς την ώρα που οι ΗΠΑ στέλνουν στην Άγκυρα τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον ΥΠΕΞ  Μάικ Πομπέο , θέλοντας προφανώς να στείλουν μήνυμα ότι παραμένουν στρατηγικός εταίρος με την Τουρκία και ότι έχουν βασικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην περιοχή της Συρίας.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια επίσκεψη εργασίας εντός των προσεχών ημερών. Η πρόσκληση έγινε δεκτή», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν «την ανάγκη να προληφθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές μονάδες» στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει επίθεση.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Τουρκίας, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν επίσης την επιθυμία τους να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti πως η επίσκεψη του Ερντογάν μπορεί να πραγματοποιηθεί «πριν από το τέλος Οκτωβρίου», χωρίς να κάνει άλλες διευκρινίσεις.

Πηγή ΑΠΕ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice