Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν γίνεται η Ελλάδα και η Ευρώπη να εκβιάζονται από την Τουρκία.»

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις που βρίσκονται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής ατζέντας. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά και είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν γίνεται η Ελλάδα και η Ευρώπη να εκβιάζονται από την Τουρκία.»

Αυτά δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικά ανέφερε για το ζήτημα που έχει προκύψει από την τουρκική προσπάθεια να εκβιαστεί η Ευρώπη με απειλές του τύπου θα σας στείλουμε  3,6 εκατ. μετανάστες, στις αυλές σας.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρές στρατηγικές προκλήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην προμετωπίδα της ευρωπαϊκής ατζέντας. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκιά σε αυτό το θέμα. Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στη διαχείριση αυτού του ζητήματος. Να εκπονηθεί μια νέα δέσμη μέτρων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά και να υπάρξει ένα σχέδιο Β΄ στην περίπτωση που η υφιστάμενη κρίση εξελιχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 
Σχολιάστε