Ήττα Τζόνσον- Πέρασε στο κοινοβούλιο τροπολογία για νέα παράταση στο Brexit

Παρά την έκκληση Τζόνσον και τα διλήμματα που έθεσε, το βρετανικό κοινοβούλιο με 322 ψήφους υπέρ και 306 κατά ενέκρινε την τροπολογία του βουλευτή των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν για την παράταση εφαρμογής του άρθρου 50 της Συμφωνίας της Ε.Ε. για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προχωράει η ψηφοφορία στο Ουεστμίνστερ για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον και ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση από τις Βρυξέλλες, μέχρι να πετύχει συναίνεση για τη συμφωνία εξόδου από την Ε.Ε..

Είχε προηγηθεί  η ομιλία του υπουργού αρμόδιου για τις προετοιμασίες για το Brexit, Μάικλ Γκοβ, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο κοινοβούλιο επί της πρότασης της κυβέρνησης  και  προειδοποίησε το Σώμα ότι εάν εγκριθεί η τροπολογία Λέτουιν, δεν θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να βάλουν στην άκρη το «τέλειο Brexit» για το κοινό καλό και τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ‘no deal’ (μη συμφωνία) είναι να εγκριθεί η σημερινή πρόταση της κυβέρνησης για τη συμφωνία αποχώρησης

Την ίδια ώρα χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν στο Λονδίνο κατά της συμφωνίας Τζόνσον , για το Brexit.
Σχολιάστε