Ισλαμιστές πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων κατά των Κούρδων στη Συρία

Χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές έχουν ταχθεί στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων και πολεμούν στα Βόρεια της Συρίας κατά των Κούρδων. Τζιχαντιστές ανασυντάσσονται για να χτυπήσουν τους  κούρδους μαχητές οι οποίοι  τους κατατρόπωσαν στα πεδία των μαχών , στηρίζοντας τις δυτικές δυνάμεις.

Oι μαχητές του FSA συρρέουν κατά χιλιάδες για να πολεμήσουν κατά των Κούρδων και έτσι εξηγείται , ότι οι Τούρκοι εμπλέκουν σταδιακά τις δυνάμεις τους στο μέτωπο της Συρίας.

Εκτός από τους 15.000 ισλαμιστές, υπολογίζεται ότι εμπλέκονται σταδιακά από εχθές 70-80.000 στρατιωτικού προσωπικού!

Oι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μαχητών του SDF είναι σοφδρές και τις πρώτες ώρες τουλάχιστον 15 άνθρωποι κυρίως άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν οι πρώτες τουρκικές απώλειες  όπως τις αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Κούρδων , συγκεκριμένα σε άρματα μάχης. «Καταστρέψαε 4 άρματα μάχης » δηλώνουν οι Κούρδοι μαχητές του SDF.

Οι τουρκικές δυνάμεις αιχμής κατά την εισβολή  εισβολής κτύπησαν το Et Tell Al Abyad, καταστρέφοντας έτσι το Zaefratiye. Ολα δείχνουν ότι αντικειμενικός στόχος δεν είναι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας 35 χλμ και μήκος 600 χλμ, αλλά η αποκοπή και η κατάληψη της Ράκκα, η οποία αποτελεί το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Κούρδων.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με ανάρτηση του στο Twitter ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο συγκεκριμένων στόχων στη βόρεια Συρία «με τις επιχειρήσεις από εδάφους και από αέρος« καθώς και ότι η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται με επιτυχία και «προχωράει όπως έχει σχεδιαστεί».
Σχολιάστε