OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτός ελέγχου οι πυργαγιές στην Καλιφόρνια- Ένας νεκρός, εκκένωση 100.000 κάτοικοι

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που ξέσπασε στο βόρειο άκρο του Λος Άντζελες από την Πέμπτη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες τόσο από αέρος όσο και από εδάφους.

Ένας νεκρός , δεκάδες καμμένα σπίτια και κτίρια, χιλιάδες στρέμματα αποτεφρωμένα και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, μακρυά από τις εστίες τους.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Μλιτσελ Μουρ είπε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από 20. 000 σπίτια αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους, Δημιουργήθηκαν δύο χώροι φιλοξενίας των πυρόπληκτων αλλά έχουν ήδη γεμίσει.

 

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχιστούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS). Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δέντρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε  ότι η φωτιά στο Σαντλ Ριντζ είχε εξαπλωθεί σε 7.500 στρέμματα ενώ  4.700 στρέμματα περίπου κατακάηκαν από τις φλόγες με 31 υποδομές να έχουν καταστραφεί, ενώ ένας κάτοικος  πέθανε από έμφραγμα, που υπέστει λόγω της κατάστασης. Επίσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι, ανέφεραν οι πυροσβεστικές αρχές.

«Δεν ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. Δεν θεωρώ πως φταίει η κλιματική αλλαγή. Για τις πυρκαγιές ευθύνεται η απληστία και η κακοδιαχείριση που κράτησε για πολλές δεκαετίες» δήλωσε ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

300.000 κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού η εταιρεία Pacific Gas & Electric διέκοψε την παροχή για να περιορίσει τη φωτιά.

Πηγή: CBS, RT.com, LA Times

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice