OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αναστολή εξαγωγών στρατιωτικού υλικού από τον Καναδά, στην Τουρκία

Η Καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, την προσωρινή αναστολή της χορήγησης «νέων αδειών εξαγωγών στην Τουρκία», που στοχεύει  στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού, αντιδρώντας στη στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία

«Αυτή η μονομερής ενέργεια υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην ήδη εύθραυστη περιοχή, να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση και να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειώνει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά], του οποίου η Τουρκία είναι μέλος», εξήγησε το καναδικό ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, ο Καναδάς ανέστειλε προσωρινά τις νέες άδειας εξαγωγών στην Τουρκία» που αφορούν «ελεγχόμενα αγαθά», ουσιαστικά στρατιωτικό υλικό, διευκρινίζεται και παρατίθεται κατάλογος. Η Οτάβα συντονίζεται, προχωρώντας στην κίνηση αυτή, με πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες ανακοίνωσαν ταυτόσημα μέτρα.

Μόνο για το 2018, οι πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών από τον Καναδά στην Τουρκία είχαν συνολικά αξία 116 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (80 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καναδάς είναι μια ακόμη χώρα της Δύσης που προβαίνει σε αναστολή εξαγωγών πολεμικού υλικού στην Τουρκία, ως μέτρο πίεσης για τον τερματισμό της εισβολής και την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το συριακό έδαφος.

Πηγή ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice