Σταμάτησε πλειστηριασμός με παρέμβαση Γεωργιάδη μετά την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ – Το σπίτι του ιδιοκτήτη κάηκε από την τραγωδία στο Μάτι

Άμεση αντίδραση μετά την κινητοποίηση μελών του ΠΑΜΕ από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη , για την αναστολή πλειστηριασμού κατοικίας που ανήκε σε πυροπαθείς από την τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ακινήτου υπέστησαν ανεπανόρθωτη οικονομική  ζημιά από την περσινή πυρκαγιά και βρέθηκαν σε αδιέξοδο , ώστε να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης  με παρέμβασή του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σταμάτησε την διαδικασία αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια.

Το θέμα είναι ότι η τράπεζα δεν ευαισθητοποιήθηκε εξαρχής από την συγκεκριμένη περίπτωση , ώστε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική , αλλά απαιτήθηκε η παρέμβαση του Υπουργού για να πράξει το αυτονόητο. Η τράπεζα που διασώθηκε δυό φορές με χρήματα και του συγκεκριμένου δανειολήπτη , μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Άραγε θα είναι πάντα διαθέσιμος κάποιος υπουργός να σταματά τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις, όπου το  ανάλγητο τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να δείξει ανθρωπισμό ; Είναι αυτή σωστή πρακτική;
Σχολιάστε