Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κερί Ζακύνθου, φόβοι αναζωπυρώσεων-Εικόνες από τις ζημιές

Σε ύφεση παραμένει η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σύνολο τους να ελέγξουν όλο το εύρος του μετώπου, αντιμετωπίζοντας μικροεστίες διάσπαρτες.

Ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων υπάρχει και επειδή αναμένονται δυνατοί άνεμοι της επόμενες ώρες στην περιοχή , οι δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το έργο τους. Όπως ανέφεραν οι επιτελείς της πυροσβεστικής οι ζημιές σε κτήρια είναι σε αύλειους χώρους και δεν υπάρχει ολοσχερής καταστροφή.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι το νησί της Ζακύνθου πάσχει από αντιπυρικές ζώνες με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Στο χάρτη περιγράφεται κατ εκτίμηση η περιοχή που έχει εξαπλωθεί το πύρινο μέτωπο και καλύπτει μια μεγάλη έκταση ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη  Κράτσα ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού , η οποία  απέδωσε και έτσι δεν έχουμε τουλάχιστον σημαντικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Ζημιές υπέστη η ξενοδοχειακή μονάδα Keri Village.

Αιωνόβια δέντρα , μεγάλες εκτάσεις με ελαιώνες κατεστράφησαν.

 

Πηγή φωτο imerazante.gr
Σχολιάστε