OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορυφώνεται η ένταση στον Περσικό Κόλπο, δέσμευσε τάνκερ το Ιράν -Έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου

Οι φρουροί της επανάστασης του Ιράν δέσμευσαν τάνκερ με την κατηγορία του λαθρεμπορίου και έθεσαν υπό κράτηση τα 12 μέλη του πληρώματος, όπως μετέδωσε  το ISNA κρατικό κανάλι της Τεχεράνης.

Το πρακτορείο  Reuters αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο μετέφερε  284.000 λίτρα πετρελαίου  ντήζελ και  ότι κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Κατελήφθη κοντά στο νησί Μεγάλο Τουνμπ του Ιράν στον Κόλπο… το πλήρωμα παραδόθηκε στις τοπικές αρχές στη νότια επαρχία Χορμοζγκάν», ανέφερε το ISNA.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τάνκερ.

Το συμβάν αυτό έρχεται να κορυφώσει την κρίση μετάξυ Ιράν και Δύσης   και να ανεβάσει περισσότερο την ένταση στον Περσικό Κόλπο έπειτα από την επίθεση με drone , εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Ήδη στην παγκόσμια αγορά καυσίμων επικρατεί αναταραχή , με τις τιμές να πέρνουν ανοδική πορεία και να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της Aramco και δεν τερματιστεί η συγκρουσιακή κατάσταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης , θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις , με επιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει.

Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της πετρελαικής κρίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας για να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία, με αποτέλεσμα οι τιμές να υποχωρήσουν και να μειωθούν παροδικά , οι πιέσεις στην αγορά.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice