Τζόνσον: Θέλουμε συμφωνία, αλλά η Βρετανία δεν μπορεί να αποδεχθεί ως έχει τη συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ

«Δεν μπορεί να αποδεχθεί» η Μεγάλη Βρετανία,  την υπάρχουσα συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απαιτώντας την κατάργηση του  μηχανισμού του backstop.

Αυτή η συμφωνία και «το δίχτυ ασφαλείας» που προβλέπει για να αποτραπεί η δημιουργία συνόρου μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας καθιστά τη Βρετανία «αιχμάλωτη» του νομικού πλαισίου της ΕΕ και πρέπει να απαλειφθεί υποστήριξε μπροστά σε  δημοσιογράφους στο Βερολίνο ,στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με την γερμανίδα καγγελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Θέλω απλά να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος προς όλους τους Γερμανούς φίλους μας και προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι εμείς στη Βρετανία θέλουμε μια συμφωνία» σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού.
«Χρειαζόμαστε την απόσυρση του backstop. Εάν το καταφέρουμε αυτό, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί μπροστά» σημείωσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Σχολιάστε