Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ 

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ 

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας ετοιμάζονται και σήμερα  για νέα μαζική συγκέντρωση, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις.

Η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η κύρια διαδήλωση του Σαββατοκύριακου και ένα αληθινό τεστ για την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, όπως και για αυτή των Αρχών.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το Μέτωπο Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια μη βίαιη οργάνωση που είχε οργανώσει τις διαδηλώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου στις οποίες είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Η πορεία της Κυριακής αναμένεται να είναι άλλη μια συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Ο λαός του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να ηττηθεί», δήλωσε στο Facebook η βουλευτής Κλάουντια Μο, που υποστηρίζει το φιλοδημοκρατικό κίνημα.

Η αστυνομία έχει δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης σε ένα μεγάλο πάρκο του νησιού του Χονγκ Κονγκ, όμως απαγόρευσε στους διαδηλωτές να κάνουν πορεία στους δρόμους. Αυτού του είδους η απαγόρευση αγνοείται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις άρχισαν με μια πορεία υπέρ της δημοκρατίας χιλίων εκπαιδευτικών υπό καταρρακτώδη βροχή. Το απόγευμα πλήθος συγκεντρώθηκε για να κάνει πορεία στο Χουνγκ Χομ και το Το Κουά Ουάν, δύο συνοικίες δημοφιλείς στους Κινέζους τουρίστες από την ηπειρωτική Κίνα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: straitstimes.com, LIM YAN LIANG
Σχολιάστε