OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που αποτέλεσε πυκνά συχνά με τις θέσεις του σημείον της έριδος. Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία του ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων τέλεσε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος.

Την παραίτηση υπέγραψε  χθες 17 Αυγούστου και αύριο κατατίθεται επισήμως  στην Ιερά Σύνοδο

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη, σύμφωνα με τα kalavrytanews.com.

Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Οι θέσεις του χαρακτηρίστηκαν ακραίες και  υπήρξε σύγκρουση με την αριστερά, η οποία τον ταύτιζε με την Χρυσή Αυγή , εξαιτίας κάποιων δηλώσεων του. Οι κόντρες Αμβρόσιου- στελεχών της Αριστεράς υπήρξαν μεγάλες και πυκνά συχνά εκφράστηκαν με βαριές εκατέρωθεν κατηγορίες.

Πολλές φορές η Εκκλησία της Ελλάδος αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Αμβρόσιου.

Χαρακτηριστικά στην τελευταία του ομιλία ανέφερε ότι στα 43 χρόνια στην ιεροσύνη , έχει κάνει καλά αλλά και πολλά κακά  για τα οποία ζητά συγχώρεση.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice