Οι πρώτες διεθνείς συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ποιους σχεδιάζεται να επισκεφθεί

Συναντήσεις με ξένους ηγέτες ξεκινά άμεσα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο  όπως λένε κυβερνητικά στελέχη η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη και να βάλει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ως μια αξιόπιστη χώρα. Πρωταρχική επιδίωξη του  πρωθυπουργού  στον κύκλο επαφών με ηγέτες και διεθνείς παράγοντες είναι να θέσει τις πρώτες βάσεις για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, διαμορφώνοντας τις  κατάλληλες συνθήκες που θα του επιτρέψουν  να ανοίξει την συζήτηση για τα πλεονάσματα. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται επίσης η μείωση των φόρων και η προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές  πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα , το διεθνές ταξίδι επαφών, με πρώτο σταθμό την Γαλλική πρωτεύουσα όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν , με πιθανή ημερομηνία την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του θα είναι το Βερολίνο  , όπου έχει προγραμματιστεί γύρω στις 29 Αυγούστου συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη  να γίνει με τον Ολλανδό ομόλογο του Μαρκ Ρούτε. 

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (17-30 Σεπτεμβρίου)  ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη , όπου κατά την παραμονή του θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ξένους ηγέτες και σημαντικούς παράγοντες και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

 

 
Σχολιάστε