OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μυστικές επαφές Τράμπ – Μαδούρο

Την αποκάλυψη ότι βρίσκεται σε επαφή με το καθεστώς της Βενεζουέλας έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος  Nτόναλντ Τραμπ.  Δημοσιοποίησε ότι γίνονται επαφές «σε πολύ υψηλό επίπεδο» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας, γεγονός που επιβεβαίωσε μερικές ώρες αργότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, επισημαίνοντας  πως αυτό συμβαίνει «εδώ και μήνες».

«Μιλάμε σε πολλούς αντιπροσώπους της Βενεζουέλας. Βοηθάμε τη Βενεζουέλα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά μιλάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο», ξεκαθάρισε  ο Αμερικανός πρόεδρος, παρότι  ο Λευκός Οίκος στηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Μαδούρο και προσπαθεί να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Πριν από 15 χρόνια ήταν μια από τις πιο πλούσιες χώρες. Τώρα είναι μια από τις φτωχότερες», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος αναφέρεται συχνά στη Βενεζουέλα όταν καταφέρεται εναντίον της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών.

Την αποκάλυψη Τράμπ ήρθε μερικές ώρες αργότερα να επιβεβαιώσει ο Νικολάς Μαδούρο  σημειώνοντας πως οι επαφές γίνονται «εδώ και μήνες», αλλά χωρίς να εξηγήσει τον σκοπό που γίνονται αυτές οι “μυστικές” συζητήσεις.

«Επιβεβαιώνω ότι γίνονται εδώ και μήνες επαφές ανάμεσα σε ανώτερους λειτουργούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, και της μπολιβαριανής κυβέρνησης της οποίας προεδρεύω, με τη ρητή έγκρισή μου», είπε ο Βενεζολάνος πρόεδρος σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας

otavoice

Ιράκ: Ένας νεκρός από έκρηξη σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice