OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη- Ποια μέτρα προβλέπει

Συναγερμός στου Μαξίμου μετά τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά από τα πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη.  Η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των τροχαίων στην Κρήτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Πρωθυπουργός  αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε το έργο του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, να ξεκινήσει το συντομότερο.

Τα συνεχόμενα τροχαία ατυχήματα που αποτελούν μια δυσάρεστη καθημερινότητα στο νησί αποτυπώνονται στα στοιχεία για τα τροχαία και προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό, καθώς όπως προκύπτει έχουν αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και οι θάνατοι κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία για την Κρήτη, ειδικά για τον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα, το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι σε τροχαία, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2019 οι νεκροί από τροχαία έχουν ανέλθει σε 34. Ως αιτίες επισημάνθηκαν, η χρήση αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης-κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Οικονόμου, συζητήθηκε η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης.

Χθες βγήκαν στους δρόμους του νησιού 45 συνεργεία και σε 1.317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει:

-Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία).

-Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις.

-Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.

– Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.

-Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.

– Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, ειδικά το πρόβλημα στην Κρήτη, έχει απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Αύγουστο του 2017 είχε προεδρεύσει σε ειδική σύσκεψη στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή φορέων, για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον ΒΟΑΚ.

Στη σύσκεψη είχε παρουσιαστεί και το ολοκληρωμένο σχέδιο «Προσέχω» της ΝΔ για την οδική ασφάλεια, το οποίο θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice