23.565 καμένα στρέμματα ο απολογισμός στην Εύβοια- Ενημέρωση της ΓΓΠΠ

Ενημέρωση  σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου στην Εύβοια, έκανε  σήμερα στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  η φωτιά στην περιοχή “Αγριλίτσα” του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων Εύβοιας είναι πλέον σε ύφεση και οριοθετημένη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου “Sikorsky S-64”.

Η ΓΓΠΠ, επισημαίνει τέλος, πως η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές Αρχές.
Σχολιάστε