Σεισμός 4,7 Ρίχτερ μεταξύ Αγρινίου και Αμφιλοχίας- Λέκκας: Καμιά ανησυχία δεν αναφέρθηκαν ζημιές

Σεισμός με  ένταση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε απόσταση 237 χιλιομέτρων δυτικά, βορειοδυτικά της Αθήνας μεταξύ Αμφιλοχίας και Αγρινίου καταγράφηκε από  το Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας ή 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 28,2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Από παρακλάδι του ρήγματος του Οζερού προήλθε ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αμφιλοχία και έγινε αισθητός μέχρι και τον Πατραϊκό», δήλωσε  ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Έκανε την εκτίμηση ότι πρόκειται μάλλον για κύριο σεισμό, αλλά  θα παρακολουθήσουμε τη μετασεισμική δραστηριότητα πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μία- δύο ημέρες για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.

Το συγκεκριμένο ρήγμα του Οζερού δίνει αρκετά συχνά σεισμούς σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και όπως υποστηρίζει «Δεν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σεισμική διέγερση. Δεν υπάρχει  όμως λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους».
Σχολιάστε