OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νίκος Χαρδαλιάς Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας ,όταν τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά

Το έχουμε επισημάνει από την ιστοσελίδα μας πολλές φορές ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει ανεβάσει το επίπεδο.Είχαμε μάλιστα κάνει την πρόβλεψη ότι ήταν μια επιλογή που θα έβγαινε.  Έχει βάλει λοιπόν τον πήχη ψηλά και η διαφορα είναι ορατή από τις πρώτες στιγμές που ανέλαβε τα ηνία της Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας.

Τα σχόλια όλων των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης είναι θετικά για την μέχρι σήμερα θητεία του , μιας και η ειδησιογραφική κάλυψη των γεγονότων δείχνουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που μέχρι σήμερα είχαμε ζήσει. Λίγα λόγια και πολλά έργα.

Συντονισμός, σχεδιασμός, συνεργασία, άμεση ενεργοποίηση , αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα είναι τα συστατικά που εισήγαγε στη διαχείρηση κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται εν τη γεννέση τους και με καίρια χτυπήματα τα φαινόμενα , αλλά και να δίνετε άμεση βοήθεια σε όσους βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Η διαχείρηση στη Χαλκιδική με τα ακραία καιρικά φαινόμενα , η άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού στο σεισμό της Δυτικής Αττικής καθώς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε δύσκολες πυρκαγιές όπως στην Εύβοια και στην Τανάγρα αλλά και η άμεση αντίδραση στην εστία της  Ραφήνας, πιστώνονται στην αλλαγή κλίματος που έφερε στην Πολιτική Προστασία. Με την διαρκή παρουσία του έδωσε το στίγμα. Βασικό στοιχείο ότι μπόρεσε να εμπνεύσει τα στελέχη των κρατικών υπηρεσιών, να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση τους, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Ίσως είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που έχει διαφοροποιήσει την εικόνα και έχει φέρει κοντά πυροσβέστες εθελοντές και πολίτες.

Φαίνεται πλέον ότι παίρνονται αποφάσεις , κάποιοι αναλαμβάνουν ευθύνες και υλοποιούν. Η βελτίωση αυτή συνεπάγεται λιγότερες χαμένες ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Όπως επανειλειμμένως λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς “…Κορφή δεν υπάρχει’ υπάρχει μονάχα ύψος. Ανάπαψη δεν υπάρχει’ υπάρχει μόνο αγώνας…”

Επίσης μας εξηγεί ότι οι βασικοί του στόχοι σαν Γενικός Γραμματέας αλλά και  της πολιτικής ηγεσίας είναι :

Πρόληψη, Ετοιμότητα, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση, οι 4 άξονες δράσης μιας Ευρωπαικών προδιαγραφών υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό, τα 3 επίπεδα μιας αναγκαίας κάθετης επιτελικής δομής λήψης αποφάσεων, μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων.

Ξαφνικά εκεί που μίλαγε χτυπάει το κινητό …. άλλο ένα περιστατικό  μια ακόμη άμεση αντίδραση.

Τα πρόσωπα κάνουν τις πολιτικές , οι άνθρωποι καθορίζουν τις τύχες τους. Τα σωστά πρότυπα πρέπει να επιβραβεύονται και να παρουσιάζονται ως δείγμα μίμησης για την κοινωνία , που έχει ανάγκη ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice