Κοκορομαχίες για μια ακόμη φορά μεταξύ των σεισμολόγων. Κόντρα Τσελέντη-Λέκκα

Αποτελούν μόνιμα μια παραφωνία σε κάθε σεισμικό γεγονός. Μη σεβόμενοι την επιστημονική τους υπόσταση , βρίσκουν ευκαιρία να ρίχνουν βέλη μεταξύ τους. Έχει καταστεί σύνηθες φαινόμενο. Σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ‘Ακης Τσελέντης συγκρούστηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, που δημιουργούν πέρα της αλγεινής εντύπωσης και ανησυχία σττην κοινωνία για τις συμπεριφορές που έχουν επίπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

Τι κρύβετε από πίσω; Υπάρχουν κάποια μόνιμα συμφέροντα που υπερασπίζονται οι σεισμολόγοι; Έχουν σχέση με  την διαχείριση κονδυλίων; Μήπως πρέπει να μάθει η κοινωνία την αλήθεια;

Μετωπική αντιπαράθεση στον αέρα του ΣΚΑΪ ,  Δείτε εδώ  ,είχαν το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμης Λέκκας και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης  ο οποίος δεν εκλήθη χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά», υποστήριξε στο «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Είμαστε σε ύφεση. Εκείνο όμως στο οποίο εγώ θέλω να παρέμβω γιατί το άκουσα και εξοργίστηκα είναι ότι δεν εκλήθη ο κ. Τσελέντης. 20 χρόνια που ήταν στην επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης δεν ήρθε ούτε μία φορά. Τελευταία φορά που έγινε η σύσταση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης ήταν στον εισαγγελέα και γι’ αυτό δεν μπήκε στην επιτροπή (….) Ο κ. Τσελέντης απαξιώνει συστηματικά το να παρευρεθεί στην επιτροπή γιατί του δίνεται η ελευθερία εκτός επιτροπής να διατυπώνει απόψεις που δεν ευσταθούν».

Ο κ. Τσελέντης από τη δική του πλευρά τόνισε: «Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον εισαγγελέα».

«Ποτέ δεν ήμουν υπόδικος. Λέει ψέματα. Τον κ. Χουλιάρα εννοεί. Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος», πρόσθεσε.

«Θα πω και γω δύο πράγματα. Ακούστε με. Κατ’ αρχάς ένα ερώτημα. Είστε σεισμολόγος; Έχετε διοριστεί με επιστημονικά κριτήρια στον ΟΑΣΠ; Ή με πολιτικά κριτήρια; Σας όρισε ο κ. Σπίρτζης; Έχει λήξει η θητεία σας;».

 
Σχολιάστε